Seniorene gjør det lettere å sette hele folket i arbeid

Det er opplest og vedtatt at det å få seg ny jobb når man er 55+ er vanskelig. Dette er trist både for den det gjelder, men også for samfunnet som går glipp av store arbeidsressurser. Tilbakemeldingene Seniorene får fra våre samarbeidspartnere er at våre folk arbeider like godt som andre. I tillegg virker de positivt inn på miljøet.

Undersøkelser viser at 55+ er en stabil og lojal arbeidskraft som er svært dedikerte og engasjerte i jobben. De har lite fravær og mye kunnskap.

  • Er dette sant, eller er det bare en hypotese?

Seniorene As ansetter unge pensjonister som tar oppdrag og utfører alt man ikke trenger en fagutdannelse for å utføre. Vi har en gjeng på 40 personer som velvillig stiller opp på det meste.

Godt samarbeid med Anders O. Grevstad
Anders O. Grevstad har et stort rehabiliteringsprosjekt i Smiberget borettslag. Prosjektet har en verdi på 250 millioner kroner, omfatter 569 leiligheter og på det meste er 50 personer på jobb hver dag.

4-6 seniorer starter mandagen med å dekke til gulv i leilighetene som skal rehabiliteres og har ansvar for å ta bort beskyttelsen når rehabiliteringen er ferdig. Dette har de utført ukentlig siden oppstart av prosjektet på høsten 2018.

Vi spør assisterende prosjektleder Carl-Andre Bolstad hvordan han opplever å samarbeide med godt voksne arbeidstakere:

«Veldig bra, jeg opplever at det er en flott gjeng som arbeider godt, og de har gjort en kjempejobb», svarer han.

Videre lurer vi på om han har merket noe til at det er seniorer, dvs. de er egentlig for «gamle» til å arbeide.

«Jeg har ikke merket noen forskjell, dette er spreke folk som arbeider like godt som andre. De har virket positivt inn på arbeidsmiljøet. Tonen på byggeplassen kan av og til være litt voldsom, men med Senior sine folk til stede så har det vært andre talemåter. De har en fin humor, så det har blitt mange gamle skrøner.»

Arbeidet i borettslaget er rehabilitering av private leiligheter, og de som jobber kommer tett innpå de som bor der. Vi spør Bolstad hvordan han opplever at Senior sine folk håndterer dette:

«Senior sine folk har stor respekt for privatlivet til andre og de har tatt ansvar for å utføre jobben godt og til minst mulig ubehag for beboerne. De er godt likt av de som de samarbeider med, og vi har kun fått positive tilbakemeldinger.»

Forskning støtter at eldre gjør en god jobb

Katharina Herlofson og Tale Hellevik sin forskning på eldre i arbeidslivet «slitenhet og yrkesavgang, Søkelys på arbeidslivet» fra 2019 viser det samme som beskrevet ovenfor. Mange yngre kan oppleve småbarnsfasen som en krevende periode i livet. Det samme gjelder perioden der foreldre skranter og har behov for hjelp.

De eldste er ofte kommet i en annen fase og har gjerne voksne barn. Det kan også tenkes at lang arbeidserfaring gjør deg mindre sliten, mener forskerne. Eldre kan derfor ha lettere for å organisere arbeidsoppgavene sine mer effektivt enn yngre.

 

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre opplevelse - les mer om personvern