Nominert til Ferd Sosial Entreprenør
november 11, 2022

25 selskaper er nominert til prisen Årets Sosiale Entreprenør 2023. 

I år handler prisen utelukkende om selskaper som lykkes med arbeidsinkludering, og eier og styreleder i Ferd, Johan H. Andresen, mener de sosiale entreprenørene er i en egen klasse når det gjelder å inkludere flere i arbeidslivet.

– Sosiale entreprenører løfter frem ressurser i enkeltmennesker som andre ikke klarer å nyttiggjøre seg av. De finner måter å kvalifisere, rekruttere og verdsette kunnskap og erfaring fra mennesker i utenforskap. De ansetter utsatte eller de selger nye metoder og tjenester for at andre skal gjøre det, sier han.

Det er andre gang prisen deles ut på NHOs årlige Årskonferanse og Johan er glad for samarbeidet. Han tror medlemmene i NHO kan lære mye av de sosiale entreprenørene.

– For de sosiale entreprenørene handler det om mer enn samfunnsansvar og sosial bærekraft som sideaktivitet. Kjernen i forretningsideen er å inkludere, og dette er driveren i den kommersielle modellen. For Norges næringsliv er de en inngang og en partner for å rekruttere og bygge kompetente medarbeidere.

Les hele artikkeln her: Dette er de nominerte til årets sosiale entreprenør 2023