Vi må hjelpe hverandre
august 7, 2023

Vi ønsker å bo lengst mulig hjemme når vi blir eldre, og de aller fleste klarer seg helt fint selv. Det er bare ca 12 % av befolkningen mellom 67 og 79 år som mottar hjelp fra det offentlige.

Det vil si at 9 av 10 klarer seg selv. Vi vet også at behovet for hjelp vil øke med alderen.

Vi i Seniorene hjelper mange eldre hjemmeboende. Det begynner ofte med at en eldre dame ringer oss og ber om hjelp fordi mannen ikke lenger klarer å slå plenen. Etter hvert som de blir bedre kjent, dukker flere og flere oppgaver opp. Det er mange ting som er kjekt å få fikset. Dette kan være små praktiske utfordringer i hverdagen som å rydde i boden og kjøre vekk søppel til hjelp med salg av hus og innflytting i leilighet.

Vi har også gjeninnført begrepet «husmorvikar». Dette er en person som kommer hjem til deg, ser over at alt er ok, tørker over kjøkkenbenken, lager vafler, tar en god prat eller følger til aktiviteter.

Våre ansatte blir godt likt, de har tid og ro til å slå av en liten prat og ofte vanker det både kaffe og hjemmebakte kaker.

Dette er givende arbeide, våre ansatte er pensjonister som igjen er med å bidra, gjør noe nyttig og tjener penger. Det er ingen grunn til at den jobben du gjør etter en viss alder ikke skal bety noe/ ikke få lønn for. 

Vi heier på frivilligheten, den er viktig. Vi må passe oss så vi ikke utnytte den, noen oppgaver er for stor for frivilligheten. Dersom du syns at den som utfører jobben fortjener å få lønn, da skal du bruke Seniorene.